مضرات خرما برای سلامتی که نمیدانستید

خرما می‌تواند سطح قند خون را پایین بیاورد و حتی به درمان دیابت کمک کند. خرما از مواد غذایی است که دارای ارزش غذایی بالایی است و بسیار مصرف آن توصیه میشود اما باید بدانید این ماده مغذی نیز دارای مضراتی است که در این مطلب به آن پرداخته ایم.

مضرات خرما در ایجاد مشکلات شکمی

خود خرما ممکن است باعث مشکلات شکمی نشود – مگر آنکه به آن سولفیت اضافه شده باشد – که امروزه بسیار رایج است. سولفیت‌ها ترکیب‌های شیمیایی هستند که به میوه‌های خشک شده می‌افزایند تا از آن‌ها نگهداری کند و حتی باکتری‌های مضر آن‌ها را از بین ببرد. افراد حساس به سولفیت ممکن است از واکنش‌های خاصی مانند معده درد، گاز معده، نفخ، و اسهال رنج ببرند.

خرما منبع بی‌نظیر فیبر است، که در کمال تعجب، می‌تواند در این مورد اثر معکوس داشته باشد. اگر قبلا فیبر کافی مصرف کرده باشید، مصرف خرمای بیش از حد به معنی مصرف فیبر بیش از اندازه نیز هست – و این هجوم ناگهانی می‌تواند به مشکلات شکمی مثل یبوست و نفخ منجر شود.

هرچند تحقیقات در این زمینه کم بوده است، اما طبق گزارش‌ها خرما در موارد خاصی اسهال را بدتر می‌کند.

مضرات خرما در بروز جوش‌های پوستی

میوه‌های خشک شده مانند خرما همچنین می‌توانند باعث جوش پوستی شوند، و مقصر، یک بار دیگر، سولفیت‌ها هستند. جوش زدن همچنین می‌تواند به علت کپک موجود در بسیاری از میوه‌های خشک شده باشد، که خرما هم یکی از آن‌ها است.

مضرات خرما در بروز حمله‌های آسمی

درباره‌ی این که مصرف خرما باعث بروز حملات آسمی می‌شود تحقیقات کافی انجام نشده است. اما چون خرما می‌تواند موجب آلرژی شود، و آلرژی‌ها نیز می‌توانند حملات آسمی را در پی داشته باشند، بهتر است افراد آسیب پذیر و مستعد از بیشتر مراقب باشند. در واقع، ۸۰٪ از افراد مبتلا به آسم به مواد انتقال یافته توسط هوا مانند کپک‌ها حساسیت دارند – کپک‌ها در میوه‌های خشک شده‌ای مانند خرما نیز یافت می‌شوند.

مضرات خرما برای سلامتی, ارزش غذایی بالا

خرما را از دسترس اطفال دور نگه دارید حداقل تا زمانی که کمی بزرگتر شوند

مضرات خرما برای افزایش وزن

هر چند خرما سرشار از فیبر است، کالری و تراکم انرژی نسبتا زیادی نیز دارد- و می‌تواند به افزایش وزن بی‌سابقه منجر شود. خرما حاوی ۲.۸ کالری در هر گرم است – که به معنی آن است که خوراکی دارای تراکم انرژی متوسط است و می‌تواند به افزایش وزن منجر شود.

احتمال بروز هایپرکالمی

هایپرکالمی یک نوع ناراحتی است که در آن پتاسیم خون فوق‌العاده زیاد می‌شود. خرما منبع غنی پتاسیم است، و مصرف تعداد زیادی از آن می‌تواند به این ناراحتی منجر شود. پس اگر پتاسیم خون‌تان بالا است، از مصرف خرما اجتناب کنید. و از خوردن بیش از حد آن پرهیز کنید.

سطح پتاسیم ایده‌آل خون چیزی بین ۳.۶ تا ۵.۲ میلی‌ در هر لیتر است. سطح پتاسیم بالاتر از ۷ میلی مول در هر لیتر می‌تواند خطرناک باشد و به دخالت پزشکی فوری نیاز دارد.

مضرات پوشش مومی

مانند سایر میوه‌ها (من جمله سیب) حتی خرما نیز اغلب پوشیده از موم است. میوه‌ها اغلب پوشیده از موم هستند تا ظاهرشان بهتر شود و ظاهری درخشان داشته باشند – بنابراین مدت زمان بیشتری دوام می‌آورند و ظاهر تازه‌ی خود را حفظ می‌کنند. درخشش خرما معمولا به خاطر افزودن موم روغنی یا اسپری شیمیایی به آن است، که هر دو آن‌ها در دراز مدت به مشکلات گوارشی شدید منجر می‌شوند.

ناسالم برای نوزادان

خرما برای نوزادان بیش از حد غلیظ و پرمایه است. جویدنش برای آن‌ها سخت است، و چون روده‌هایشان در حال تکامل است، ممکن است نتوانند خرما را به راحتی هضم کنند. این امر می‌تواند به دشواری‌ها و مشکلاتی منجر شود. در واقع، حتی ممکن است خرما نای نوزاد را مسدود کند و باعث خفگی او شود – پس لطفا خیلی مراقب باشید.

خرما را از دسترس اطفال دور نگه دارید حداقل تا زمانی که کمی بزرگتر شوند.